dissabte, 31 de març del 2007

Jazz & Wine al Festival de Terrassa


El passat dissabte 17 de Març al Festival de Jazz de Terrassa, la Big Band del Conservatori del Liceu de Barcelona, amb Jaume Vidal a la guitarra, va oferir un un magnífic concert amb el repertori habitual de la North Texas Lab Big Band.
El concert va tenir lloc a la Plaça Vella de Terrassa, que estava plena a vessar, i va començar a les 12 del migdia, fet que vam aprofitar per a quedar-nos a dinar a Terrassa un cop finalitzat el concert i els bisos.

Donat que ens va resultar difícil trobar taula als voltants de la Plaça Vella, vam haver d'augmentar el radi. Finalment vam creuar la Rambla i vam fer cap al restaurant "asador agentino", El Rancho.

A la carta de vins de "El Rancho", tant sols s'hi troben vins negres de La Rioja, La Ribera del Duero i Argentina, aquests darrers sense cap altra classificació, però majoritàriament creiem que devien ser de la zona de Mendoza. Com és lògic, la nostra atenció es va centrar en els vins argentins. Dos d'ells ens van cridar l'atenció; el primer un ensamblatge de la "tempranillo" (varietat espanyola) amb la malbec (varietat francesa) i, el segon, un monovarietal de cabernet sauvignon.

Jaume Vidal bevent una copa de Finca Flichman Cabernet Sauvignon Roble 2005 al Restaurante Asador Argentino El Rancho de TerrassaJaume, guitarrista de la Big Band del Liceu i alhora el nostre amfitrió a Terrassa, va tenir la darrera paraula i donat que ell és un amant de la cabernet, es va decantar pel segon, un Finca Flichman Cabernet Sauvignon Roble 2005.

Una servidora, admet que desconeix les varietats autòctones argentines (en el cas de que n'hi hagin) i també que desconec els trets característics dels vins argentins. Possiblement un cabernet 100%, criat en un clima mediterrani (encara que sigui transatlàntic) no serà el paradigma dels vins argentins. La veritat és que no li vam saber trobar altres peculiaritats diferents a les que ens pot oferir un cabernet mitja del Penedès.

El Finca Flichman Cabernet Sauvignon 2005 és un vi relativament jove amb una criança de 4 a 9 mesos, segons el celler. De color granat cobert i brillant, en ell hi destaquen els aromes varietals de la cabernet; fruita madura acompanyada de notes verdes, el que ens denota frescor i joventut, amb lleugers records de la fusta de criança. El pas en boca és correcte, bona acides i sensacions tàctils agradables. Persistència mitjana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada