dimarts, 6 de febrer del 2007

Los vinos del Empordà

ViDiví 2004 de la Bodega Espelt, D.O. EmpordàFinca Furot Vinyes de Vilamaniscle Reserva 2001, D.O. Empordà
Rigau-Ros Gran Reserva 1999, D.O. EmpordàHoy en el curso de vinos, hemos probado tres vinos de esta zona de Girona, muy buenos, sobre todo dos de ellos.
Aromas francos e intensos en ViDiví 2004 (Vino Divino en castellano), de la bodega Espelt de Vilajuïga, que ha evolucionado hacia fruta madura de olor muy agradable. El segundo, un Finca Furot reserva 2001, desde el principio se ha mostrado intenso y después de un rato, vainillas, madera, golosinas... interesante aunque es posible que llegue a cansar un poco tanta dulzor.
En boca, el primero, muy bien estructurado, intenso, fresco. El segundo aterciopelado, suave, sin puntas, fácil.
El tercer vino ha sido un Rigau-Ros de 1999, la verdad, para mi gusto un poco flojo, sin mucha personalidad, de color castigado. Después de tener la botella un buen rato, salen aromas francos, pero poco intensos, en boca, fácil, sin puntas.

ViDiví 2004:
Bodega: Espelt Viticultors (Vilajuïga, l'Alt Empordà)
Etiqueta: Javier Mariscal (el del Cobi)
Variedad: Garnacha y merlot.
Grado alcohólico: 13,5%vol
Contraetiqueta: Entre la Tramuntana i el Mediterrani
Acabava d'arribar a la ciutat. Era de pagès, sense complexos, i se'n sentia orgullós. Havia crescut entre les vinyes, el vent i el mar, entre la tramuntana i el mediterrani. Tenia caràcter i era honest. Quan va sentir-se a punt, se'n va anar a la ciutat per explicar-los, mentre degustaven un bon àpat i un bon vi amb una criança de dotze mesos en una bona bota, la bellesa del què havia vist i viscut.

precio aprox: 9€ (Verema i Collita)
www.espeltviticultors.com

Furot Reserva 2001:
Variedad:
precio: 12€

Rigau-Ros de 1999:
Variedad:
precio:


Fotos: SoloTintos.com

4 comentaris:

  1. Vidiví és realment un negre molt agradable, es pot dir que és un vi molt alegre i amb personalitat.

    ResponElimina
  2. Jo també he tastat aquest vi, i estic d'acord amb la qualificació de "alegre". També diria, encara que no sé si és massa encertat usar-ho per qualificar el gust, és un vi avellutat. I el preu (que no sabia!) em sembla molt i molt correcte. L'aconsello acompanyant un "solomillo" amb patates palla i sobretot bona companyia.

    Safari Girl

    ResponElimina
  3. Hola Safari Girl!

    Doncs no vas mal encaminada, la sensació de vellut és una de les sensacions tàctils que percebem a la boca. En castellà utilitzen expressió "aterciopelado" per a referir-se a la tanicitat d'un vi.

    A la boca, a part del gust, s'hi distingeixen diverses sensacions tàctils. Aquestes poden ser la temperatura (fred, calent), el cos (dens o fluït) i també si un vi és aspre o vellutat. Els responsables d'aquestes darreres sensacions són els tanins del vi, que poden venir de la maceració amb les raspes o de la fusta de criança.

    Quan diem que un vi té un pas en boca vellutat, estem lloant la qualitat dels tanins. Per contra, quan ens resulta aspre, els estem criticant.

    I sí, sens dubte el ViDiví té uns tanins molt grassos i alhora polits.

    També estic plenament d'acord amb tu pel que fa al preu del vi. Crec que aquesta bona relació qualitat preu encara el fa més apetitós.

    Salutacions,
    Pilar.

    ResponElimina
  4. Hola Anònim!

    Estem d'acord amb tu en què aquest és un vi alegre.
    Però a més direm que l'alegria d'aquest vi s'acaba contagiant a qui en beu.

    Salut!
    Jose i Pilar.

    ResponElimina