diumenge, 22 de maig del 2011

Xerrada sobre CSS3 'tècniques avançades'

Un dissabte de maig a les 6 de tarda i una proposta interessant: la xerrada sobre CSS3 al Centre Cívic Casa Golferics a càrrec de Javier Usobiaga (@htmlboy) i Marta Armada (@martuishere). No me la podia perdre.

Fa temps que tinc ganes d'explorar les noves especificacions de la web, tant el CSS3 com l'HTML5, i encara fa més temps que estic farta d'haver de complir amb els requeriments dels navegadors antics, o no tant antics.

De la xerrada n'he obtingut exactament el que esperava i el que desitjava. Esperava aprendre alguns trucs i efectes, que han resultat certament potents i allunyats de demos amb molta filigrana, però poca aplicació pràctica que havia vist fins ara. I desitjava comprovar que el CSS3 va abandonant la fase experimental, els navegadors comencen a complir amb les especificacions i per tant, ja és una realitat.

De tot el que vàrem veure, em quedo amb el següent:
  • La potència que permet poder declarar més d'un valor a propietats com el 'background-image' (i 'gradients' dins del background), 'box-shadow', 'text-shadow', el que permet estalviar tant l'us d'imatges com el de línies de codi inútil i buit a l'HTML.
  • Els nous selectors com el :nth-child() que permeten accedir al DOM sense haver de definir 'class'.
  • També destaco les '@ media queries', que flexibilitzen l'adaptació dels dissenys a cada tipus de resolució i per tant, de dispositiu.
  • Els efectes realment espectaculars que es poden aconseguir combinant transformacions (transform: scale, rotate, translate i skew) amb transicions.

Aquí us deixo el pase de diapos de la xerrada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada